Näin löydät edulliset talvirenkaat

By safetydriver.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Kesä lähestyy loppuaan ja syksyn tullen on aika tarkistaa auton talvirenkaiden kunto. Loka-marraskuussa satava ensilumi yllättää yleensä autoilijat, joten pidä huoli siitä, että tänä syksynä sitä et ole ketjukolarissa ensimmäisen lumisateen pudotessa maahan. Tässä artikkelissa kerromme, miten löydät edulliset talvirenkaat kätevästi netistä.

Milloin talvirenkaita pitää ja saa käyttää?

Lain mukaan jokaisen henkilö- ja pakettiauton on käytettävä talvirenkaita joulukuun alusta maaliskuun loppuun. Sääolosuhteista riippuen talvirenkaiden käyttöaika voi olla monta kuukautta tätä pidempi, mutta nastarenkaiden käyttöä on rajoitettu niiden teitä kuluttavan vaikutuksen vuoksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen autoilija ajelee vähintään neljännesvuoden talvirenkailla. On selvää, että jo turvallisuuden nimissä talvirenkaisiin kannattaa panostaa ja niiden kunnosta huolehtia.

Miten paljon talvirenkaat maksavat?

Talvirengassarjojen hinnat vaihtelevat muutamista sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin, joten kyse on melko suuresta hankinnasta ja vertaamalla hintoja voi säästää sievoisen summan rahaa. Tunnettujen valmistajien rengassarjoja voi hankkia Suomessa toimivista rengasliikkeistä tai nettikaupoista, joita toimii EU:n sisälläkin runsas määrä. Renkaiden tilaaminen Keski-Euroopasta voi toisinaan olla toimituskuluineenkin edullisempi vaihtoehto kuin renkaiden hankkiminen lähimmästä rengasliikkeestä Suomessa. Jos tavoitteenasi on löytää mahdollisimman edulliset talvirenkaat, on netti sopiva paikka vaihtoehtojen vertailuun.

Millaiset renkaat?

Renkaiden valinnassa kannattaa lähteä liikkeelle siitä, mitä auton rekisteriotteessa suositellaan käytettävän. Valinta kitkarenkaiden ja nastallisten renkaiden välillä ei aina ole helppo, mutta asiantuntevaa apua on tarjolla ja kysymys lienee lopulta siitä, mikä omassa ajossa tuntuu kuljettajasta parhaalta ratkaisulta. Molemmilla rengastyypeillä on nimittäin omat hyvät ja huonot puolensa. Turvallisin vaihtoehto lienee turvautua tunnettujen rengasvalmistajien vaihtoehtoihin, mutta toki pienempiäkin rengasvalmistajia on.

Jos vaihdat renkaat itse, muista noudattaa rengasvalmistajan ohjeita ja huolehtia myös renkaiden oikeanlaisesta tasapainottamisesta.


messages.blogsearch

messages.blogcategories