Miten nastarenkaita voi huoltaa ja miten ne tulee säilyttää?

By safetydriver.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27On erittäin tärkeää, että autossasi on aina alla hyväkuntoiset renkaat! Muussa tapauksessa otat suuren turvallisuusriskin. On myös tärkeää huoltaa nastarenkaita siten, että ne pysyvät mahdollisimman pitkään hyväkuntoisina. Tämän lisäksi on tärkeää, että tiedät, miten nastarenkaita tulee säilyttää. Kerromme tällä sivulla näistä tärkeistä aiheista, joiden avulla voit käyttää nastarenkaita tavallista pidempään.

Huolehdi renkaidesi optimaalisesta ilmanpaineesta

On tärkeää huolehtia siitä, että renkaiden ilmanpaine on optimaalinen. Tämä auttaa nastarenkaita pysymään pidempään kunnossa, mutta vaikuttaa positiivisella tavalla myös auton ajettavuuteen. Jos rengaspaineet ovat autossa epätasaiset, pyrkii auto ohjautumaan väärällä tavalla ja sen hallittavuus kärsii.

Tarkkaile renkaidesi kuntoa

Nastarenkaita tulee tarkkailla ja pitää huoli siitä, että autossa on aina talvisin kunnolliset nastarenkaat. Suomessa talvirenkaita tulee käyttää tiettynä ajanjaksona ja nastarenkaita saa käyttää vain tiettyyn aikaan. Jos autosi nastarenkaat ovat kovin kuluneet tai jos autostasi löytyy eriparisia nastarenkaita, on aika hankkia autoon uudet nastarenkaat.

Vaihtele nastarenkaita paikasta toiseen

Nastarenkaat tietysti kuluvat auton alla eri tahtiin, tästä syystä onkin tärkeää vaihdella nastarenkaita paikasta toiseen. Vaihtamista suositellaan noin 8000 ajokilometrin välein. Tämä auttaa nastarenkaita kulumaan samaan tahtiin ja pysyvän käyttökelpoisina pidempään.

Säilytä nastarenkaita huolellisesti kesän aikana

On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka säilytät nastarenkaita kesän aikana, koska vääränlainen säilytyspaikka voi tuhota renkaat tai lyhentää merkittävällä tavalla niiden käyttöikää. Nastarenkaita ei saa säilyttää paikassa, joka on liian lämmin tai johon osuu suoraa auringonvaloa. Säilytyksen aikana renkaat eivät saa myöskään koskettaa öljyyn. Suosi viileää ja pimeää säilytyspaikkaa, jonka lämpötila pysyy tasaisena, säilyttäessäsi nastarenkaita. Vältä kosteita säilytyspaikkoja säilyttäessäsi nastarenkaita. Muista myös, että jos peset nastarenkaita ennen säilytykseen laittoa, älä käytä liian kovaa tai liian pistemäistä painetta.


messages.blogsearch

messages.blogcategories