Kuinka usein nastarenkaat pitää vaihtaa?

By safetydriver.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Nastarenkaat kuluvat käytössä ja Suomen talvi asettaa renkaille monia haasteita. Onkin tärkeää, että nastarenkaat vaihdetaan riittävän usein. Mitään yleispätevää ohjetta renkaiden vaihtotiheydelle on kuitenkaan mahdotonta antaa, koska niin kovin moni asia vaikuttaa tähän.

Älä käytä autossa keskenään erilaisia nastarenkaita

Jos autoon on hankittu nastarenkaita yksitellen ja jos auton alta löytyy toisistaan poikkeavia renkaita, on viimeistään aika hankkia uudet nastarenkaat. Onneksi nastarenkaat löytyvät helposti netistä. Jos autossa nimittäin käytetään toisistaan poikkeavia renkaita, sen ajo-ominaisuudet heikkenevät huomattavalla tavalla. Kaikkien auton renkaiden tulisi olla täsmälleen samaa mallia ja talvella ajettaessa autoilijan tuleekin huolehtia siitä, että kaikki auton nastarenkaat ovat keskenään täsmälleen samaa mallia ja saman valmistajan tuotantoa.

Vaihtele renkaiden paikkoja

On tärkeää, että auton renkaat kuluvat tasaisesti. Tämän vuoksi renkaiden paikkoja kannattaa vaihtaa. Suositeltava vaihtoväli on noin 8000 ajokilometriä.

Renkaista löytyvät sakkorajat kertovat vain osatotuuden renkaiden kunnosta

Renkaista löytyvät sakkorajat kertovat, milloin rengas on niin kulunut, että sen käytöstä saa sakot poliisin huomatessa kuluneen renkaan. Ei ole kuitenkaan järkevää antaa renkaiden kulua tähän merkkiin asti, koska tavallisesti renkaat kuluvat epätasaisesti ja koska ainakin osassa renkaita kuluminen saattaa olla tavallista voimakkaampaa renkaan sisä- tai ulkoreunalla. On hyvä seurata renkaiden kuntoa myös muutoin kuin pääurien osalta. Kannattaa myös muistaa, että vaikka rengas näyttäisikin pikaisella silmäyksellä olevan kohtuullisessa kunnossa, saattaa sen sisäreuna olla tästä huolimatta sileäksi kulunut. Tämä aiheuttaa suurentuneen rengasrikon riskin sekä ajo-ominaisuuksien huononemisen merkittävällä tavalla.

Kun kuluneimpien renkaiden kulutuspinta on noin kolmen millimetrin tasolla, on viimeistään aika hankkia uudet nastarenkaat. Joutuessasi esimerkiksi liirtoon, on renkaidesi kunnolla merkittävä osuus autosi hallittavuuden kannalta. Tästä syystä kannattaakin huolehtia siitä, että autosi alla on aina hyväkuntoiset nastarenkaat.


messages.blogsearch

messages.blogcategories